This sculptural home takes cues from the sloping Hollywood Hills landscape

This sculptural home takes cues from the sloping Hollywood Hills landscape

Tucked inside a quiet and wooded site of Nichols Canyon is the Hollywood Hills Dwelling, a sculptural property that offers reducing-edge green systems and materials. Los Angeles-centered design practice Tighe Architecture crafted the dwelling for a musician and took inspiration from the terrain to form the curvaceous, multi-tale dwelling. Spanning an spot of 5,200 square toes, the dwelling is confronted with an abundance of entire-peak glazing that makes a seamless link concerning the indoors and out.

Even though the Hollywood Hills Property is positioned a lot less than a 10-moment drive from the bustling Hollywood Boulevard, the residence feels a entire world away in its secluded plot surrounded by experienced pines, eucalyptus and indigenous plants. The multifaceted constructing was optimally positioned to make the most of its landscape sights and to guard towards unwanted solar get. Set on a reliable foundation of board-shaped concrete walls, the home’s upper amounts show up to float in comparison simply because of its curved strains, walls of glass and plastered exterior.

The key living places, kitchen area and eating space are found on the first ground and open up up to sights of the landscape by floor-to-ceiling glass. The grasp suite and two extra bedrooms can be uncovered on the top flooring, whilst the basement consists of a tunes studio, laundry home, storage and the garage. A swimming pool has been put in in the yard. “The floating mass is formed by the constraints of the internet site and a sequence of openings that frame precise sights,” the studio pointed out.

Connected: Richard Neutra’s mid-century Hailey Home is an work out in compact space layout

The client’s ask for for a sustainable home directed the adoption of passive solar concepts in the style and design process. The dwelling is optimized for organic ventilation and lights, nonetheless also involves a solar photovoltaic method and a solar hydronic program for heating h2o. The current indigenous landscape has been supplemented with a drought-tolerant native planting strategy.

+ Tighe Architecture

By using Dezeen

Pictures by Antonio Follo